>Guido Paevatalu - 171020c-1353<
   

 Guido er charme og international klasse

Guido Paevatalu er uddannet ved Operaakademiet i København hos docent Vagn Thordahl. Videre uddannelse hos prof. Ingrid Bjørner i Oslo og Jane Claviter i New York. Endvidere hos Thomas Hemsley i London og Jorma Hynninen i Helsinki. Senest hos Kirsten Buhl Møller i København.

Han har været ansat som operasanger på Det Kongelige Teater i København siden 1982. Her dubuterede han som Billy Benson i Animalen og har siden sunget alle de ledende roller indenfor sit fag.

Guido Paevatalu har arbejdet som koncert og liedsanger, både med klaverakkompagnement og diverse symfoniorkestre. Han har derudover medvirket i et utal af koncerter med Danmarks Radio og en del TV udsendelser. Af væsentlige produktioner kan nævnes: Henrik i Maskerade, Kong Erik i Drot & Marsk, Grev Danilo i Den glade Enke, Eisenstein i Flagermusen, Boccaccio i Boccaccio og i Carmina Burana med Radiosymfoniorkestret.

Han har med udenlandske symfoniorkestre og pianister givet koncerter i Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Rusland, Østrig, Holland, Frankrig, Ungarn og Tyskland. Bl.a. ved Mozartfesivalen i Wien, ved Bergenfestspillene og i Turandot med Eva Marton ved Operafestivalen i Savonlinna. Han har medvirket som Danmarks repræsentant ved en koncert i Budapest for Ungarns 1100 års jubilæum. I September 1996 var Guido Paevatalu i Finland for at synge Lieder eines fahrenden Gezellen.

I November 1996 sang han for første gang Beckmessers i en nyopsætning af Wagners Mestersangerne på Det Kongelige Teater. Her sang han også Ford i en nyopsætning af Verdis Falstaff i September 1997.

I Maj 1998 sang han Grev Ottokar ved en koncertopførelse af Jægerbruden i Leipzig med Gewandhausorchester, dirigeret af Manfred Honeck. Denne koncertopførelse blev gentaget i München i Juli 98, hvor han udover Grev Ottokars parti også sang Kilian.

I Januar 1999 sang han Dr. Falke i Flagermusen med MDR Symfoniorkestret i Leipzig, dirigeret af Manfred Honeck. Denne koncert blev i Juni 1999 gentaget i München.

Januar 1999 havde Donizettis Elskovsdrikken premiere på Det Kongelige Teater, hvor Guido Paevatalu sang Belcore.

I April 1999 sang han Giorgio Germont i La Traviata på Irish Opera i Dublin.

I Juni 1999 sang han Ford i Falstaff på Theater Lübeck.

I den kommende sæson synger han på Det Kongelige Teater, Giorgio Germont i La Traviata, Wolfram i Tannhäuser, Marcello i La Bohéme, Grev Almaviva i Figaros Bryllup og Belcore i Elskovsdrikken.